Beste Vlietpoortbewoners en leden van de Wijkvereniging Vlietpoort,  

Onze supergezellige jaarlijkse wijkbarbecue is op zaterdag 2 september vanaf 17.00 uur
U komt toch ook naar de jaarlijkse wijkverenigingbarbecue. Zoals voorgaande jaren zullen buurmannen Arjen en Arien aan de Elly Kerckhoffskade de barbecues bemannen en lekkere hapjes voor u bakken. Drankjes zullen ook voorradig zijn! Wilt u een salade of wat brood meebrengen om te delen? Doe dat gerust. En vergeet niet ook uw glas en bestek voor eigen gebruik. Geen lid? Geen probleem, u kunt op elk moment lid worden: gewoon doen!

De Leidse vlag uit op donderdag 31 augustus
Het zal geen Leidenaar ontgaan zijn dat onze burgemeester Henri Lenferink na 20 (!) jaar trouwe dienst, vertrekt. Op donderdag 31 augustus zal hij zijn ambtsketen neerleggen. Als blijk van waardering voor zijn toewijding aan de stad roept de gemeenteraad alle Leidenaren op om op die dag de Leidse vlag uit te hangen.
 


Nieuwe picknicktafel
Onze – door buurman Chris gedoneerde – picknicktafel heeft het tijdens een voorgaande storm slecht te verduren gehad en is nogal gehavend uit het water opgetakeld. Gelukkig is er een procedure gaande voor een nieuwe picknicktafel. Wijkcontact Mathilde Wijn heeft het bestuur van de wijkvereniging verzekerd dat ons verzoek om een nieuwe tafel is doorgezet naar de afdeling straat meubilair en zal worden ingewilligd. Mathilde heeft nog geen datum wanneer exact de picknicktafel wordt vervangen maar ..”dat gaat wel gebeuren”.

Voortgang aquathermie onderzoek
We wachten in spanning op de oplevering van het definitieve rapport over energie via aquathermie. De voorlopige conclusie van dit onderzoek is:
‘Het totaal aantal woningen lijkt te klein om voordeel van een collectief systeem te bereiken, zowel qua bron als qua warmteproductie’. Maar.. er lijkt nog wat hoop te gloren voor de Toren. Zodra het rapport gereed is zullen we het rondsturen. Dit najaar denken we een toelichting te kunnen geven, waarschijnlijk gelijk met informatie over invoering van betaald parkeren in de wijk.
 
Wijkbewoners onder de 18 jaar
😊
Binnenkort nodigen we alle kinderen uit de wijk uit om over onze buurt te praten. Wat vind je fijn in de wijk? Wat kan beter, wat mis je. Denk er alvast over na. Stuur gerust alvast ideeën naar Marijke. mctaverplancke@gmail.com. Je wordt hoe dan ook uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek.
 
Met vriendelijke groet,  

Het bestuur

 

Hein Griffioen, voorzitter (DJ 2)
Arjen Bonestroo, secretaris (EK 6)
Hans Smit, penningmeester (DJ 4)
Jan Cannoo, algemeen bestuurslid (woonboot)
Jenny duPon, algemeen bestuurslid (HK 24-26)
Rob Thissen, algemeen bestuurslid (HK 14)
Marijke Verplancke, algemeen bestuurslid (DJ 11)